Як обрати сережки для дитини

Допокупкипершихкоштовностейпотрібнопідходитизподвійноюпедантичністю,враховуючибезлічфакторів.Напершомумісці-комфортібезпека,авженадругому-краса.Тількитакзнайомствовашогочадазісвітомпрекрасногопройдебезболіснотаприємно.

У якому віці краще проколювати вушка?

Це питання справжня дилема для батьків. Проколоти вуха з самого народження, коли малюк ще не усвідомлює цього і, відповідно, легше переносить процедуру, або дочекатися більш свідомого віку?

Педіатри не дають однозначної відповіді і радять батькам прислухатися до свого чада, до його психоемоційного стану. Наприклад, якщо дитина неспокійна і плаксива, тоді навіщо її зайвий раз турбувати.

Більшість фахівців сходяться на думці, що оптимальний вік для проколу вушок - від 3 до 11 років, деякі називають цифри в 2-8 років. На їхню думку, в цей період дівчинка більш усвідомлено йде на процедуру.
Крім того, вушко до 3-х років ще росте, формується хрящова тканина. А це означає, що при проколі в перший рік життя залишається ризик, що з часом з'явиться асиметрія.

Особливості застібок на дитячих сережках

Другий за важливістю параметр після віку - це тип застібки на дитячих сережках. Адже саме застібка визначає ступінь зручності прикраси в носінні. Дехто боїться, що їх чадо може втратити сережки з білого золота, тому роблять вибір на користь бюджетних варіантів. 

Пам'ятайте: якщо сережки підібрані з правильною застібкою, ризик  їх загубити мінімальний.


Пусети/сережки-гвоздики



Таку застібку найчастіше вибирають для перших сережок. Спеціальний пістолет для проколювання відразу кріпить гвоздик на мочку вуха. Вибирайте вироби з заглушкою, яка буде закривати гостру частину сережки. Тоді сережки не будуть дряпати шкіру дитини.

Гвинтовий замок, крім надійності, дає можливість регулювати силу затиску мочки вуха.

Сережки-гвоздики можна не знімати перед сном чи водними процедурами. Таким чином, місце проколу не буде розтягуватись при кожному знятті.


Кільця-конго



Дітям від 3-х років краще купувати кільця-конго невеликого діаметру. Більші кільця дитина може чіпляти руками при активній грі, травмуючи мочку.

Виступаючі або загострені елементи на кільці можуть поранити ніжну шкіру дитини, заплутатися в шапці або горловині светра.


Англійська застібка



Сережки з такою застібкою приваблюють своєю надійністю, але надягати їх рекомендується вже на загоєний прокол. 

Виїмка на штифті може травмувати незагоєне дитяче вушко при щоденному промиванні.

Вибирайте лаконічні по виконанню моделі - довгі декоративні елементи чіпляються за волосся і в'язані речі, а звільнити їх з «полону» можна тільки за допомогою дорослого.

Враховуйте, що сила затиску тут не фіксується, тому якщо мочка раптом припухла, застібка може натирати.

 

Італійська застібка



Найчастіше такий замок використовується на ексклюзивних ювелірних прикрасах. Крім надійності, італійська застібка має ще одну перевагу - можливість регулювати силу стиснення мочки вушка. 

Обробляти прокол дуже легко, відкривши сережку одним рухом пальців.

В основному італійська застібка використовується в прикрасах з камінням, які можуть випасти при активній рухливості дитини.


Французький замок



Такі сережки зручні в носінні за рахунок гнучкої петельки. Вони рухливі в мочці, що є і плюсом і мінусом. З одного боку, прикраса не буде тиснути і натирати, а з іншого - може легко розстібнутися.

Сережки надягають за допомогою спеціальної дужки, що кріпиться внизу на петлю. Сережки-петельки підходять і для зовсім маленьких, оскільки не спричиняють дискомфорту під час сну.


Який матеріал краще для дитячих сережок?

Не варто економити на покупці перших сережок. Бюджетна біжутерія може викликати почервоніння шкіри, або ще гірше - алергію. Аби рана швидше загоїлась, віддавайте перевагу сережкам з жовтого золота. Вони вирізняються найменшою алергенністю і прекрасними естетичними характеристиками.

Аурум 585-й проби не окислюється і не темніє при впливі води/шампунів. Допускається і срібло, але під час носіння стежте за реакцією шкіри дитини.


Розмір і вага прикраси

Не менш важливий параметр - розмір і вага виробу. Занадто важкі дитячі прикраси можуть доставляти дискомфорт при носінні і стати причиною травми.

Оптимальна вага сережок - 2 грами (на обидва вуха)!

Вони легкі і не відчуваються у носінні. Важкі прикраси можуть з часом збільшити місце проколу, а також спричинити відтягування мочки. Крім того, масивні сережки в маленьких дитячих вушках виглядають абсурдно і свідчать лише про завищені батьківські амбіції.

Чим старша дитина, тим важче і об'ємніше можуть бути прикраси.


Політ фантазії: дизайн сережок для дітей

Дитяча лінійка ювелірних прикрас нічим не поступається дорослій: іменні моделі, з квітами, з казковими героями/тваринами, з однією декоративною вставкою чи кількома.

Враховуйте відповідність дизайну сережок віку дитини!

Навряд чи 15-річна дівчина одягне сережки у вигляді зайчиків або черепашок, скоріш за все, вона зупинить свій вибір на стильних моделях, побачених на фотографіях в модному журналі. І, навпаки, важкі хитромудрі сережки будуть виглядати безглуздо на однорічній дитині.

Дітям старшого віку можна купувати сережки з підвісками з каменів. Найчастіше використовуються фіаніти, цирконій. Також популярні прикраси у формі квітів, ягід і звіряток.

Якщо дівчинка активно цікавиться прикрасами, дозвольте їй взяти участь у виборі золотих сережок. Хтось вважатиме за краще прості і зручні сережки-конго невеликого діаметра, а комусь будуть по душі грайливі моделі у вигляді кошенят. Одна дівчинка буде в захваті від золотих сережок без вставок, а іншій сподобаються моделі з червоними, зеленими або блакитними каменями. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чим зайняти дитину ввечері? Топ-5 ігор перед сном

Детальніше про програму Муніципальна няня