Чим зайняти дитину ввечері? Топ-5 ігор перед сном

Дитячі спокійні ігри перед сном – запорука тихого вечора. Найчастіше в сім'ях з дітьми вечір перетворюється у найгаласливіший період дня. У такий час діти стають надміру збудженими й зовсім не хочуть готуватися до сну. Це не тільки заважає відпочинку батьків, а й може порушити режим дня для малечі. 


Пропонуємо Топ-5 ігор перед сном💡:
✨ Загадки-відгадки
Ця гра підходить для дітей, які вже вміють розмовляти. Існує кілька її різновидів. Ви можете просто загадувати один одному загадки, придумуючи їх на ходу. Можна загадати якесь слово, а всі інші по черзі повинні ставити питання, намагаючись його відгадати. Залежно від віку дітей, питання можуть мати обмеження, наприклад, питати можна тільки про «так» і «ні», або тільки про те, що є в будинку. Ця гра розвиває мову, логічне й асоціативне мислення.
 Ігри в будиночок
Будь-які ігри, де дитина ховається, допомагають їй відновити особисті кордони, заспокоїтись, коли малюк збуджений, або відчував сенсорні перевантаження, коли він стривожений, або надто втомлений. А також, коли дитина не відчуває себе у безпеці.
Забезпечте дитині місце, де можна ховатися: будиночок з коробки або з тканини, накинутої на щось, куточок у вбудованій шафі, або під столом.


🎨  Спільне малювання – «Чарівний мішечок»
Малюємо на великому аркуші паперу мішок й розповідаємо, що він чарівний. Кожен може намалювати в ньому все, що йому подобається. Діти й дорослі малюють у мішку по черзі. Як показує досвід, таке спільне малювання дуже зближує. Крім того, разом із заспокійливим ефектом, така гра допомагає батькам дізнатися про таємні мрії та бажання своєї дитини, а також про її можливі приховані тривоги.
🎁 Коробка зі скарбами
Зберіть у коробку різні дрібні предмети (квасолю, різнокольорові скріпки, клаптики, пофарбовані в різні кольори насіння гарбуза, макарони у вигляді різних фігурок, блискучу фольгу, дрібні іграшки і т.д.). За допомогою ножиць, клею і ниток зробіть з усього цього багатства корисні або смішні штучки: намиста, картинки, фігурки. Дозвольте дітям проявити фантазію і не обмежуйте їх в діяльності! Якщо ж у вас малюки, яким поки зарано тримати в руках ножиці, можна розкласти скарби з коробки за кольорами або по формі. Можна пофантазувати, на що схожі ті чи інші клаптики тканини або спробувати вибрати найбільший і найменший предмет.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як обрати сережки для дитини

Детальніше про програму Муніципальна няня